25 Haziran 2016 Cumartesi

KİTAP YORUMU : TANRIÇA-Aimee Carter






     Tanrıça
     Ephasus Yayınevi
     Fantastik,Genç-Yetişkin



 Henry "Ödülün ölümsüzlük olacak,"dedi .

"Bu herhangi birine öylece bahşedebileceğimiz bir ödül değil.Bunu kaldırabileceğinden emin olmalıyız.Hayallerinin bile ötesinde bir gücün sahibi olacak ve asla ölümden    korkmayacaksın.Asla yaşlanmayacak ve sonsuza kadar   güzel kalacaksın.  Dilediğin gibi  geçirebileceğin sonsuz bir yaşama sahip olacaksın."                              




Konu :

  Teste tabi tutulan her kız öldü. Şimdi Kate'in sırası. 
Kate'in hayatı, en başından beri yalnızca kendisi ve annesinden ibaret olmuştur ancak şimdi annesi ölmek üzeredir. Peki ya son isteği? Çocukluğunu geçirdiği eve geri dönmek. Bu nedenle Kate bir yandan annesinin sonbaharı çıkaramayacağından endişelenirken, diğer yandan da hiçbir arkadaşı ya da akrabası olmayan bir yerde yeni bir okula başlayacaktır.

   Sonra Henry ile tanışır. Karanlık, ıstırap dolu ve büyüleyici biri olan Henry, Ölüler Diyarı tanrısı Hades olduğu iddiasındadır. Üstelik, bir anlaşma yapmanın karşılığında, tabi tutulacağı testi geçene kadar Kate'in annesini hayatta tutacaktır.

   Kate, Henry'nin çıldırmış olduğundan emindir. Ta ki ölü bir kızı hayata döndürdüğüne tanık olana kadar. Artık annesinin hayatını kurtarmak gözüne delicesine mümkün görünmektedir. 

   Testleri geçmeyi başardığı takdirde Henry'nin gelecekteki eşi ve bir tanrıça olacaktır.
Fakat başarısız olursa…





 Benim yorumum: 

   Merhabalar :)
        Konu falan derken benim yorumuma gelirseeek .Kitap mit severler için şahane. Sevmeyenler içinde şahane :) Gerçekten bayılarak okudum.Antik Yunan mitolojisindeki tanrılar karakter olarak kullanılmış.Ve öyle güzel bahsedilmiş ki hepsinden.
Antik Yunanı konu alan her film , her dizi , her kitapta görebileceğiniz ortak bir şey var ; Hades yani yer altı dünyasının sahibi ve  ''Ölüm Tanrısı'' kötü özellikleriyle ön planla çıkar.
Efsanevi aşkı Persephone'yi yer altına kaçırır ve bu kötü ününe kötülük katar :) 
Ama bu kitapta diğerlerinden farklı olan bir şey vardı.
Hades'in kötü karakterinden değilde aslında incinmiş bir adam olduğundan bahsediyordu yazarımız.


       Kitabı okuduktan sonra Hades'e (yani kitaptaki Henry'e) aşık olmamak imkansız.Her ne kadar soğuk ve bir o kadar da ketum olsa bile adam sizi kendine çekiyor resmen. 
Kitap Persephone ile olan efsaneyi de içine almış durumda. Hikayeyi bilmeyenler için yazının sonuna link koyacağım oradan okuyabilirsiniz .:) 


      Yazarın anlatımı sade ,etkileyiciydi ve oldukça sürükleyiciydi.Kitabın adıyla konusu tamamen uygun .Kapağı da gayet hoş görünüyor bence .Hatta çok çok hoş.Kapaktaki kızı kıskanmadım değil doğrusu :)


      Henry  ve Kate kitaptaki iki ana karakter.Onlara verilen özellikler ikisine de bu kadar uyumlu olamazdı. Elbette bir aşk üçgeni de kitabın olmazsa olmazıydı. Spoiler vermeden yazmak istiyorum çünkü spoiler kitapta ' oha bu böylemiymiş' diyebileceğiniz kısımları yok ediyor.Hakkında bahsedeceğim her bir karakter sizin için dev gibi bir spoi olacak .Ama James'den bahsetmeden bitiremeyeceğim gibi gözüküyor. James  benim için en az Henry kadar ön plandaydı. Yazar ne kadar onu daha sönük bırakmış olsa bile bana göre en az Henry kadar parlaktı :).


      Mutlaka okumanız gereken bir kitap. Elinize aldıktan sonra tek fark ettiğiniz kapağını kapatışınız oluyor.Sizi içine çekiyor,sarıp sarmalıyor  ve bırakmıyor.Kitap elinizdeyken geçen zamanı fark etmiyorsunuz zaten.
Dakikalar saatleri kovalıyor,işlerinizi erteliyor  ve 'Bu sayfayı da okuyayım son' dedikten sonra dahi onlarca sayfa okumuş olarak buluyorsunuz kendinizi.En azından ben o haldeydim :)


      Okumanızı bolca tavsiye ettikten sonra müsaade ister ve Bol Okumalar !  dilerim..




                                                Benim bu kitaba puanım ise 5 üzerinden 5 :)





Yunan Mitolojisinin Efsanevi Aşkı; Hades ve Persephone'yi okumak isteyenler için: 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder